OVER VAKWERK AWARDS

Bouwmaat, Eisma Bouwmedia  en Zelfstandigen Bouw organiseren samen de Vakwerk Awards om vakmensen in het zonnetje te zetten. Vakmensen zijn dagelijks met geweldige projecten bezig; vakwerk waar ze trots op mogen zijn, vakwerk dat gedeeld mag worden.

De samenwerking van deze drie partijen maakt het mogelijk dat er veel vakmensen bereikt worden en er een grote exposure is voor het evenement.

Bouwmaat: Dé groothandel in bouwmaterialen

Zelfstandigen Bouw: Belangenorganisatie voor zelfstandigen in de bouw

Eisma Bouwmedia: Uitgever van o.a. vakbladen in de bouw (ZZP’er in de bouw, Schildersvakkrant)

WAT ZIJN DE VAKWERK AWARDS?

Met de Vakwerk Awards dagen we vakmensen uit om een project waar zij echt trots op zijn, te delen met het grote publiek. Met deze prijzen willen de initiatiefnemers — Bouwmaat, Eisma Bouwmedia en Zelfstandigen Bouw– kwaliteitsvakwerk onder de aandacht brengen, bevorderen én belonen.

Alle vakmensen in Nederland hebben de mogelijkheid om hun vakwerk in te sturen en daarmee mee te dingen naar de Vakwerk Awards 2020. Om mee te doen aan de Vakwerk Awards 2020 heb je tot en met 31 januari 2020 de tijd om jouw klus in te sturen.

WAAROM MEEDOEN AAN DE VAKWERK AWARDS?

Ben jij trots op jouw project? Dan wil je dit natuurlijk van de daken schreeuwen! Met de Vakwerk Awards bieden we jou de mogelijkheid jouw klus te delen met het grote publiek. Daarnaast maak je ook nog eens kans op fantastische prijzen!

Jij (en jouw klus) zullen niet meer te missen zijn
Uit alle inzendingen selecteert de vakjury 3 genomineerden per categorie. De categorieën zijn Duurzaam bouwen, Renovatie & Onderhoud, Interieurbouw en Aan- en verbouw. Onze vakjury zal bij al deze genomineerden langsgaan om de klussen te beoordelen. Daarnaast worden er ook interviews afgenomen en foto’s en video’s gemaakt. Zo zal jij (en jouw klus) niet meer te missen zijn binnen de mediakanalen van Bouwmaat, Zelfstandigen Bouw en Eisma Bouwmedia.

Gratis kaarten voor het Bouwmaat XXL Event 2020
Alle genomineerden krijgen gratis kaarten voor het Bouwmaat XXL Event 2020.

Een echte trofee voor de winnaars
Er zullen trofees uitgereikt worden aan de winnaars van de vier categorieën tijdens het Bouwmaat XXL Event 2020.

Hoofdprijs
De vakjury kiest naast een winnaar per categorie ook een ‘algemene’ winnaar. Deze winnaar ontvangt ook nog een hoofdprijs. Deze prijs zal later bekend worden gemaakt.

Publieksprijs
Ook het publiek krijgt de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete vakwerk. Naast de hoofdprijs is er dus ook een fantastische publieksprijs!

DOE MEE

DOE MEE AAN DE VAKWERK AWARDS!

Wil jij mee doen aan de Vakwerk Awards 2020? Je hebt tot en met 31 januari 2020 om jouw klus in te sturen in één van de vier categorieën:

  • Duurzaam bouwen
  • Renovatie & Onderhoud
  • Interieurbouw
  • Aan- en Verbouw

Uit iedere categorie worden drie genomineerden geselecteerd. De genomineerden per categorie worden op 1 maart 2020 bekend gemaakt. De klussen van de genomineerden zullen beoordeeld worden door de vakjury en het publiek. In de maand maart zal de vakjury bij alle genomineerden langsgaan om de klussen te beoordelen. Ook worden er dan interviews afgenomen en foto’s en video’s gemaakt. De interviews, foto’s en video’s zullen terugkomen in via de verschillende mediakanalen van Bouwmaat, Zelfstandigen Bouw en Eisma Bouwmedia.

In de maanden april en mei heeft het publiek de mogelijkheid om te stemmen op zijn favoriete klus. Op 4 juni, tijdens het Bouwmaat XXL Event, zullen de winnaars per categorie, de ‘algemene’ winnaar en de winnaar van de publieksprijs bekend worden gemaakt en de prijzen worden uitgereikt.

IK MELD MIJN VAKWERK AAN

GESCHIEDENIS VAKWERK AWARDS

  • Eerste editie: 2018
  • Aantal aanmeldingen: ruim 300
  • Aantal categorieën: 6
  • Algemene winnaar: Rhon van de Velde van Klussenbedrijf Rhon

In 2018 werd de eerste editie van de Vakwerk Awards georganiseerd door Bouwmaat om vakwerk in het zonnetje te zetten. Uit meer dan 300 inzendingen in zes categorieën zijn toen per categorie 3 genomineerden gekozen door een vakjury. Na zorgvuldig beraad heeft de vakjury de categoriewinnaars uit geselecteerd. Deze zijn op het XXL feest na de vakbeurs die Bouwmaat tevens organiseerde in het zonnetje gezet.

De winnaar van deze eerste editie van de Vakwerk Awards was vakman Rhon van de Velde, in de categorie Duurzaam. Rhon zit voor de editie van 2020 in de vakjury.