Winnaars 2018

In 2018 organiseerde Bouwmaat de allereerste editie van de Vakwerk Awards. Trotse vakmensen stuurden toen ruim 300 klussen in, in 6 verschillende categorieën. Alle ingestuurde klussen zijn beoordeeld door een vakjury en voor iedere categorie is er een winnaar geselecteerd. Op deze pagina vind je de verhalen van de winnaars van 2018!

Winnaar Duurzaam Bouwen en algemeen winnaar

Kun je een eeuwenoude woonboerderij duurzamer maken dan een nieuwbouwwoning? Mede met die uitdaging in het achterhoofd begon aannemer Rhon vande Velde in 2014 aan een omvangrijke en ingrijpende verbouwing voor zijn zoon. Een halfjaar zou Rhon vande Velde uiteindelijk bezig zijn met het slopen en strippen van het interieur om het vervolgens tot in 2017 op te bouwen, op te knappen en te verduurzamen.

Meer over dit project

Winnaar Schilderen

Een markant pand in het Noord-Hollandse Schagen heeft een opvallend ornament bij de dakrand. De weersinvloeden zijn wel van grote invloed op het houtwerk, zeker in de relatieve nabijheid van de kust. De ‘druppelwoning’ aan de Oosterstraat was in 2017 na circa vijftien jaar hard toe aan een zorgvuldige schilder- en opknapbeurt. Vakvrouw Esther de Wit heeft dit gemeentelijk monument weer in oude luister hersteld.

Meer over dit project.

Winnaar Tegelen

Wanneer maar liefst twee andere bedrijven een opdracht afzeggen, moet het wel een erg lastige klus zijn! Vitalie Interbouw pakte de klushandschoen wél op en slaagde erin een pittige klus tot een goed einde te brengen. De opdracht bestond uit diverse onderdelen. De moeilijkheid zat niet zozeer in de vloerverwarming of het hoger maken van de doorgang naar de keuken, maar vooral in de nieuwe vloerbetegeling.

Meer over dit project

Winnaar Stucen

Slechts een tiental personen in Nederland is in staat het ambacht uit te oefenen van Barry Zardoni. Deze Haagse kunstenaar creëert in oude gebouwen stucwerk dat nog echt handwerk is, in plaats van een afgietsel van bestaand stucwerk. Deze sierstucwerker wordt niet alleen ingeschakeld voor decoraties, maar ook voor restauraties. Dat brengt hem geregeld in beroemde gebouwen.

Meer over dit project

Winnaar Sanitair & Installatie

Het had veel voeten in de aarde voordat twee jaar geleden in Zoetermeer aan de Nimfkruidvaart een volledig nieuwe badkamer geïnstalleerd was. Daniël de Geus van BY DAAN liet zich door kleine of grote tegenslagen niet uit het veld slaan. Zo goed mogelijk tegemoetkomen aan de wensen van de klant is voor hem het belangrijkst. Vrijwel dagelijks overlegde hij met de bewoners over de plaatsing van nisjes of het kleurgebruik.

Meer over dit project

Winnaar Bouw & Timmeren

Het heeft Ger Roncken van De Varsj Keukens & Interieurbouw wat slapeloze nachten gekost: gaat het in het Limburgse Vlodrop lukken de vele hengen in een nieuwe keuken allemaal goed recht te krijgen? De opdrachtgever had namelijk de uitdrukkelijke wens om hengen (grote scharnieren) te gebruiken. Op verzoek van de klant is gekozen voor witte keukenkastjes met hengen aan de buitenkant en met een duidelijke houtnerf.

Meer over dit project